Fem sätt att organisera dina kokböcker

Post-it® Brand – fem sätt att organisera dina kokböcker 

Det är toppen att ha en samling kokböcker av många olika skäl – du har alltid något nytt att prova, du har bra referenser för dina favoritrecept och du kan alltid bläddra igenom dem för att få inspiration till middagen när du har kört fast.


 • Ibland kan det vara svårt att hitta det du letar efter, oavsett om du har bråttom eller du bara inte kan komma ihåg vilka recept du tyckte var spännande när du skummade igenom boken för första gången.

  Det bästa du kan göra är att organisera det hela genom att märka upp de recept du vill titta närmare på med Post-it® Index eller Post-it® Strong Index. Här är några användbara sätt för att göra det snabbt, enkelt och lättillgängligt.

 • 1. Måltidskategorier

  Använd olika färger av Post-it® Index för att märka ut idéer för frukost, lunch, middag, aptitretare och tilltugg, eller dela upp dina kokböcker eller din receptbok i avsnitt med hjälp av Post-it® Strong Index som du märker med dina kategorier.

  Måltidskategorier

 • 2. Dietrestriktioner

  Om du planerar en fest eller ska laga mat till mer än en typ av diet (låt säga till en vegetarian och en hängiven köttätare under samma tak), kan du använda Post-it® Index i olika färger för varje typ av kostpreferens.

 • 3. Tid spenderad på matlagning

  Välj olika färger av Post-it® Pappersflikar efter receptens svårighetsgrad – grön för enkel, gul för medelsvår och rosa för lyxig eller komplicerad. Skriv sedan ner antalet minuter varje recept tar att laga på pappersfliken, så att du kan välja ett recept utifrån hur mycket tid du har. (Du kanske vill beakta tiden för förberedelse kontra hur lång själva matlagningstiden tar för dessa recept också).

  Tid spenderad på matlagning

 • 4. Vad familjen gillar och ogillar

  Om du lagar mat till ett stort sällskap kan du märka upp recept som varje familjemedlem gillar och ogillar – eller välja färger som motsvarar recept som är favoriter hos de vuxna, hos barnen eller för hela familjen.

 • 5. Inspiration efter säsong

  Glöm inte bort att ha lite kul med recept du verkligen gillar – och låt dessa göra en stor inspirationskälla när du letar efter nya idéer. Ett bra sätt att göra detta är att märka upp recept som passar för vår, sommar, höst och vinter – eller för speciella tillfällen såsom födelsedagar och helgdagar.

  Inspiration efter säsongVill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!