Skapa en 3D-skulptur med Post-it® Notes

Skapa en 3D-skulptur med Post-it® Notes

När Jeff Cerica blev tilldelad sin kursuppgift i 3D-design – att ta 500 bitar av något och skapa en skulptur – visste han ganska snabbt att Post-it® Notes skulle utgöra hans medium.


 • Två veckor och 800 Post-it® Notes senare var hans otroliga kameleont färdig.

  Två veckor och 800 Post-it® Notes senare var hans otroliga kameleont färdig

 • Jeff har ritat och skapat sedan han var sex år gammal, så han är inte främmande för att göra världen vackrare. Under årens lopp har han gått från att teckna till att måla, till digital konst i 3D, vilket han hoppas att han ska kunna försörja sig på.

  Även om Jeff ägnar sig åt att skulptera ibland, föredrar han digital design eftersom det är mindre kladdigt än lera eller vax – vilket är en av anledningarna till att han valde Post-it® Notes för att genomföra sin uppgift. Det och det faktum att origami är något han gör på regelbunden basis som ett sätt att hålla sig sysselsatt. Faktum är att han har lämnat papperstranor efter sig i fler klassrum än han kan räkna, eftersom han gör dem under lektionstid för att hålla sig vaken. Då, som han själv uttrycker det ”Post-it® Notes har den perfekta storleken för origami”, är det sådana han använder för sina skapelser.

  Jeff har ritat och skapat sedan han var sex år gammal, så han är inte främmande för att göra världen vackrare

 • Jeffs fantastiska kameleont tog honom ungefär två veckor att göra. Skulpturen är byggd av små trianglar, vilken var och en är konstruerad av Post-it® Notes, som har limmats ihop kring ett hålrum i mitten. Jeff designade hela konstruktionen själv, och även om han först ville lägga till en bakgrund bestående av Post-it® Notes som kameleonten kunde ”smälta in i”, räckte inte tiden till innan uppgiftens deadline.

  Men det var värt alla ansträngningar för det fantastiska slutresultatet – vilket nu finns hos Jeffs lyckosamma kusin, som han lovade att ge skulpturen till när han först började bygga den.

  Vad väntar härnäst för Jeff? Utöver studier inom digital 3D-design vid University of Central Florida, har han redan börjat jobba på en annan Post-it® Note-skulptur – en kolibri. Vi kan knappt bärga oss för att få se vad han skapar härnäst.

  Vi kan knappt bärga oss för att få se vad han skapar härnäst.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!