Logikträd

Logikträd med Post-it® Brand

Grena ut till nya lösningar


 

 

 • Ibland löser man bäst ett problem genom att titta på det på ett nytt sätt. Ett logik- eller beslutsträd kan hjälpa dig att ta itu med ett problem genom att dela upp möjliga lösningar i delar, och låta dessa delar utgöra nya vägar. Processen att skapa ett logikträd är enkel – analysera problemet eller frågan, erbjud lösningar eller svar, och generera idéer om hur man ska uppnå dem. Här följer ett exempel för att komma igång:

 • 1

  Definiera problemet eller frågan. Ett logikträd kan besvara två typer av frågor – ”Varför?” eller ”Hur?”. Ju mer tydlig och specifik frågan är, desto bättre kommer den att fungera i ditt logikträd.

 • 2

  Erbjud möjliga svar. Välj minst två, men fler kan belysa många möjligheter.

  Erbjud möjliga svar

 • 3

  Utveckla dina lösningar. Vilka är de viktigaste delarna? Vissa av dina logiska vägar kanske slutar här, och det är okej. Men gräv djupare om du behöver.

  Erbjud möjliga svar

 • Utveckla dina lösningar

  Kom till saken. Hur omsätter du dina lösningar till verklighet?

 • Kom ihåg att inte varje del av ditt logikträd kommer att ha information för varje steg – vissa nivåer i logikträdet slutar snabbt, medan andra sträcker sig mycket längre. Det hjälper att ha ditt logikträd i ett flexibelt format där du kan flytta runt delar av det – och det är förstås här som Post-it® Super Sticky Notes verkligen kan vara till nytta. Självklart utgör en stor yta såsom en Post-it® Meeting Chart också en utmärkt tavla.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!