1. Sverige
 2. Post-it® Brand – produkter, Inspiration, erbjudanden
 3. Inspiration
 4. Simple budget tips: How to keep your money on track with Post-it® Notes
Enkla budgettips: Så håller du koll på dina pengar med Post-it® Notes

Enkla budgettips med Post-it® Notes

En budget är en av de saker du vet att du borde ha, men aldrig verkar avsätta tid till att faktiskt göra. Det finns även en hel del avskräckande kalkylblad och appar, så ibland känns det som att du måste göra ett stort projekt av det. Men om du verkligen vill lyckas hjälper det att göra det enkelt. Det är trots allt större risk att du ger upp om din plan är för komplex – eller att du aldrig ens börjar. Prova dessa snabba tips för att komma igång med din budget, utan att köra fast. Du kommer att vara på god väg att ha koll på dina pengar på nolltid.


 • Håll koll på dina utgifter

  Som ett första steg skriver du ner varje transaktion du genomför, vid den tidpunkt du gör den. När du är mer medveten om pengarna du spenderar är det mer troligt att du spenderar mindre. Att föra register är också ett utmärkt sätt att upprätta realistiska mål för dina utgifter. Släng ner ett block Post-it® Super Sticky Notes i din handväska eller ficka, och skriv ner alla dina utgifter. Vid dagens slut kan du sätta in varje notislapp i ett anteckningsblock, eller ta ett foto med din telefon för att spara ett register över dina utgifter en längre tid.

  Håll koll på dina utgifter

 • Sätt upp dina mål

  Ta fram ett par punkter där du kan spara några kronor baserat på de transaktioner du genomfört under den första månaden. Det kan handla om att skippa utelunchen ett par gånger i veckan, att vänja dig av med att dricka lightläsk eller att slopa ditt abonnemang på digitala tv-kanaler – men vad det än är bör du sätta upp ett sparmål för kommande månad. Skriv det på en Post-it® Super Sticky Note och ha den i din budgetbok, på datorskärmen eller i din kalender så att du inte glömmer det.

  Sätt upp dina mål

 • Skaffa motivation

  Du bör ha en anledning till ditt sparmål – det kan vara att betala av vissa lån, att spara till en insats på ett hus eller att åka på en otrolig semester. Vad det än är kan du skriva ner (eller rita en bild) på en Post-it® Super Sticky Note och lägga den någonstans där den påminner dig om att inte spendera pengar i onödan: i din plånbok eller handväska, på din instrumentbräda eller på ditt skrivbord på jobbet.

  Skaffa motivation

 • Ge dig själv en belöning (billigt!)

  Ge dig själv en belöning när du har uppnått ett av dina utgiftsmål för månaden. Välj en billig belöning i början av månaden och använd din framgång som ett skäl till att fira. Det kan vara en stor bägare med lyxig glass, en hyrfilm eller en flaska vin – vad det än är, se till att det är något som du verkligen kan njuta av, men som fortfarande inte kommer att förstöra ditt sparmål. Sätt en Post-it® Super Sticky Note på månadens sista dag i din kalender, där du har skrivit ner din belöning för att påminna dig själv om det du har att se fram emot.

  Ge dig själv en belöning (billigt!)

 • Enkla påminnelser och belöningar är ett bra sätt att komma igång med ditt budgetprojekt, så var inte rädd för att börja småskaligt. Även det första steget är ett steg i rätt riktning.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!