1. Sverige
 2. Post-it® Brand – produkter, Inspiration, erbjudanden
 3. Inspiration
 4. Post-it® Brand – Enkla utgångspunkter för den uppmärksamma
Post-it® Brand arketyp för uppmärksam individualist

Enkla utgångspunkter för den uppmärksamma individualisten

Det kan vara svårt att komma igång – använd dessa tips för att inleda din listskapande livsstil.


Du är en flexibel, fri själ som tar dagen som den kommer! Du går mot strömmen för att hitta din egen väg framåt. Därför finns dina To-Do-listor på abstrakta platser – de viskas i vinden, ritas i sanden eller virvlar runt i bakhuvudet på dig. Din rebelliska natur lockar dig bort från flocken och mot ett mer abstrakt sätt att hantera uppgifter. Vi har några tips som passar din personlighet och utnyttjar dess unika styrkor för att ge dig en holistisk väg till bättre listskapande.

 • Visuella ledtrådar

  Anpassa din organiseringsstil efter din personlighetstyp och få systemet att fungera för dig.

  Är du visuellt orienterad? Eller är du bättre på att se saker än att läsa ord? I stället för att försöka använda någon annans system kan du acceptera situationen för att skapa mer ordning i ditt liv. Du har trots allt större chans att lyckas om du känner dig själv och arbetar med dina egna styrkor. Så om du är en visuell person kan du ha en hög med Post-it® Super Sticky Notes, 101 mm x 101 mm nära till hands – eftersom de inte har några linjer är de perfekta att använda till att krafsa ned teckningar och klotter som håller dig inspirerad. Eftersom du kan sätta fast dem och flytta dem hur du vill kan du skapa en visuell karta över dina tankegångar som du kan ändra hur ofta du vill.

 • Hjärndump

  Få ned tankar och funderingar på ett papper! Genom att avlasta hjärnan blir det lättare att fokusera på det som är viktigt.

  Om alla olika uppgifter är som ett virrvarr i hjärnan, och du inte vet vad du ska börja med, kan du testa att göra en gammeldags hjärndump. Använd en hög med Post-it® Super Sticky Notes, 76 mm x 76 mm, ta fem minuter – inte mer – och skriv ned varenda liten sak du kan komma på som du behöver göra nästa vecka, en på varje lapp. Skriv ned allt som dyker upp i huvudet, oavsett om det är privat eller jobbrelaterat. Lägg sedan bort allting – lägg det i en låda, pappersinsamlingen, var som helst. Det är inte din To-Do-lista, utan bara en datadump så att du kan fokusera på rätt saker igen. När du har rensat ut alla saker kan du glömma det som oroar dig och återgå till det viktiga.

 • Är det någon som stör dig? Skriv ned det på en lapp!

  Om du har en uppgift som börja ta upp för mycket utrymme i hjärnkontoret är det bäst att få ut den därifrån.

  Ibland kan en liten uppgift, som egentligen inte är särskilt viktigt, vara oproportionerligt distraherande. Oavsett om det är något du skjutit upp länge eller något du inte riktigt vet hur du ska gå tillväga med, kan den här typen av uppgifter enkelt ta mycket energi och ge ångest som försämrar produktiviteten. När det sker, även om det kanske inte känns som att den uppgiften borda prioriteras, så är det dags att göra det. Du måste bli av med uppgiften för att kunna gå vidare – och chansen är stor att det tar mindre energi att utföra den än att fortsätta oroa sig för den. Sätt den överst på din To-Do lista på en Post-it® Super Sticky Note 102 mm x 152 mm, eller skriv ned den direkt på en Post-it® Super Sticky Note, 101 mm x 101 mm, och sätt den där du alltid ser den så att du inte kan ignorera den. När du gjort det kommer du att bli förvånad över hur mycket energi du frigjort åt dig själv – och hur skönt det känns!

  Ibland behöver vi bara se saker och ting ur ett nytt perspektiv när det gäller organisering och prioritering. Följ dessa tips för att hålla kolla på alla viktiga uppgifter, både arbetsrelaterade och privata.

  Källor:
  http://www.cnn.com/2010/LIVING/07/09/rs.organizing.for.your.personality/
  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones
  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!